Polarkveld 16. mars med foredrag og middag:

b_rge_ousland.jpg

Børge Ousland - 30 år med polare ekspedisjoner

Fredag 16. mars kl. 19.00 får Ishavsmuseet besøk av Børge Ousland med foredraget «30 år med polare ekspedisjoner».
Med soloturer til både Nord og Sydpolen samt krysninger av både Arktis og Antarktis er Børge Ousland etablert som en av vår tids ledende polfarere.
I dette foredraget deler Børge Ousland høydepunktene fra sine banebrytende ekspedisjoner til Arktis og Antarktis de siste 30 årene. Etter å ha krysset både Nordpolen og Sydpolen alene, og seilt gjennom både nordøst og nordvestpassasjen, fulgt i Fridtjof Nansen og Hjalmar Johansens spor gjennom Frans Josef Land, -og gått på ski til Nordpolen vinterstid, har Børge vist hva som er mulig å få til med grundig planlegging, ekstrem vilje og evnen til å finne mot i tilsynelatende håpløse situasjoner.

Etter foredraget vert det servert 2 retters middag med steik av moskus med godt tilbehør, og heimelaga karamellpudding med kaffi. Påmelding for middag. Begrensa med plassar.
Billett foredrag kr. 150,- Foredrag og 2 retters middag kr. 400,-