Aleksander Wisting ROALD AMUNDSEN Det største eventyret
netthandel_1312002319.jpg

Roald Amundsen trollbandt en hel verden med sine polarekspedisjoner. For Norge ble han et slående symbol på hva et lite land kan utrette, utstyrt med mot og dristighet i konkurranse med verdens stormakter og naturens krefter.

Ingen har lyktes med sine ekspedisjoner i en slik grad som Amundsen. Likevel har ettertiden kastet skygger over hans bragder ved å tegne et svært mørkt bilde av hans lederegenskaper. Negative personkarakterer har overgått hverandre og førkrigstidens heltedyrkelse slo raskt over i sin motsetning.

Aleksander Wisting tegner i denne bredt anlagte biografien et nytt og engasjerende bilde av tidenes norske polfarer, fra de første ustøe barneskrittene på Uranienborg i Christiania, via Belgica-ekspedisjonen og Nordvestpassajen, til Sydpolen og Nordpolen, før han går ut av tiden et sted mellom Tromsø og Svalbard.

Roald Amundsens liv var et eventyr så fullt av spenning, underholdning og dramatikk, at det aldri slutter å facinere og engasjere.

Fanget i polarisen
den dramatiske historien om DS «Remøy»Ålesund, februar 1921. Fangstskuta DS «Remøy» legger fra kai med kurs for Nordishavet. Mannskapet vet at de skal på et farlig tokt med mange prøvelser. Snart viser det seg at de også står overfor helt andre trusler enn de er forberedt på. Fangsttoktet i Nordishavet skulle få skjebnesvangre konsekvenser, ikke bare for forfatterens farfar og resten av mannskapet, men også for makthaverne i Lenins Sovjet-Russland og regjeringen hjemme i Norge. Fanget i polarisen er en gripende fortelling om en dramatisk historisk hendelse - og en hyllest til hverdagsslitet og vågemotet som var med på å bygge det moderne Norge. Boken gir nærkontakt med en tid med enorme omveltninger som preget hele det forrige århundre. Svend Otto Remøe arbeider som spesialrådgiver i Norges Forskningsråd og har bakgrunn som forsker. Fanget i polarisen er bygd på den virkelige historien om forfatterens farfar. Dette er hans første bok.
08.05.19 13:55