Monica Kristensen: KINGS BAY-SAKEN
Kings Bay-saken

Kings Bay-saken snudde opp ned på norsk etterkrigshistorie:  Gruveulykken på Svalbard i 1962, der 21 mennesker døde, førte til to regjeringsskifter, markerte slutten på Arbeiderpartistaten og Gerhardsens epoke, og innledet mediealderen i norsk politikk. Nå fortelles for første gang den fulle og hele historien om dette dramatiske oppgjøret med flere nye og        oppsiktsvekkende opplysninger. Samtidig skildres en virkelighet Norge glemte: For et lite gruvesamfunn i nord handlet ikke ulykken om den politiske maktkampen. De mistet 21 av sine nærmeste         - men også hele det livet de møysommelig hadde bygget opp sammen på Svalbard. For dem ble tilværelsen aldri igjen den samme.

Med kriminalromanene Hollendergraven, Kullunge, Operason Fritham og Den døde i Barentsburg har Monica Kristensen markert seg som en fremragende forteller med helt spesiell innsikt i Svalbard-samfunnet.  Med Kings Bay-saken demonstrerer hun  de samme styrkene på et dokumentarisk materiale, med et resultat som er like spennende og med like stor sprengkraft som en thriller.

KR. 389,- + porto

Fanget i polarisen
den dramatiske historien om DS «Remøy»Ålesund, februar 1921. Fangstskuta DS «Remøy» legger fra kai med kurs for Nordishavet. Mannskapet vet at de skal på et farlig tokt med mange prøvelser. Snart viser det seg at de også står overfor helt andre trusler enn de er forberedt på. Fangsttoktet i Nordishavet skulle få skjebnesvangre konsekvenser, ikke bare for forfatterens farfar og resten av mannskapet, men også for makthaverne i Lenins Sovjet-Russland og regjeringen hjemme i Norge. Fanget i polarisen er en gripende fortelling om en dramatisk historisk hendelse - og en hyllest til hverdagsslitet og vågemotet som var med på å bygge det moderne Norge. Boken gir nærkontakt med en tid med enorme omveltninger som preget hele det forrige århundre. Svend Otto Remøe arbeider som spesialrådgiver i Norges Forskningsråd og har bakgrunn som forsker. Fanget i polarisen er bygd på den virkelige historien om forfatterens farfar. Dette er hans første bok.
08.05.19 13:55