Ishavskveld 20. oktober

Tradisjon tru vert det også i år ishavskveld i forbindelse med Hareidsstemna.

I år har vi vore så heldige og fått Ulf Prytz til å besøke oss med foredrag – Med seilbåt til Nord-Svalbard.

Med sin 40 fots båt ISIS seilte Ulf fra Oslo til driviskanten nord av Nordaustlandet på Svalbard sommeren 2009. En praktfull seilas langs den Norske kysten, over Barentshavet med Bjørnøya til Spitsbergen hvor de blant annet gjorde strandhugg i Hornsund, Bellsund, Isfjorden med Longyearbyen, Kongsfjorden, Magdallenafjorden, Raudfjorden og Sorgfjorden før de krysset opp til Sjuøyane.

Ulf Prytz har hatt et svært eventyrlig liv. Til fots, på ski og som klatrer. Han startet Nordnorsk Klatreskole og var turistsjef på Kilimanjaro. Han var pioner med selskapet «Ulf Prytz Adventure Travel» og motor i utviklingen av opplevelsesturismen på Svalbard hvor han bl.a. har hatt både gamle MS Polarstar og nye MV Polar Star i charter. Ulf har også gitt ut boken «Jorden Rundt – On the wild side» med noen av sine beste bilder og historier fra 40 år som eventyrer.

Etter å ha fått en alvorlig sykdomsdiagnose tok Ulf opp seiling og kjøpte seg en Hallberg-Rassy vinteren 2007. Å seile til Svalbard på egen kjøl var en drøm som ble realisert to år senere.

Ellers i programmet har vi musikalske innslag av Ann Katrin Barstad og av Ronald Øvrelid. Harald Knutsen kåserer rundt eit 100 års minne – overvintringsekspedisjonen med 7de Juni til Nordaust-Grønland i 1909-1910. Ishavskvelden tek til kl. 19.00