Polarkveld med Mats Forsberg 25. mai

Onsdag 25. mai kl. 19.00 er det klart for polarkveld, foredrag og film, med Mats Forsberg. Mats var med på oppstarten av Svalbard Polartravel i 1990. Mats var ekspedisjonsleiar og guide ombord i M/S Polarstar i fleire år. På Ishavsmuseet vil han vise bilder og fortelje meir om denne tida. Han vil også fortelje om ekspedisjonar som han i dag er med på både til Svalbard og Grønland.

Mats er en naturalistisk, naturfotograf og oppdager fra Sverige. Han begynte sin karriere på verdens berømte Lindblad Explorer i 1982. Siden da har han jobbet over hele verden, på alle de syv hav og i polarområdene. Dette innkluderer en rekke sesonger i skjærgården utenfor Svalbard, samt mange turer til Grønland, de Kanadiske og russiske Arktis og Antarktis.

Mats bor nå med sin familie i Nord-Norge. Bortsett fra å arbeide som fotograf siden 1989, har han også jobbet for BBC, HTV og andre internasjonale film og tv-selskaper. Gjennom årene har Mats vært innvolvert i flere vellykkede og spennende prosjekter både på det norske fastlandet og på Svalbard. Han vier sitt liv til å spre kunnskap om Arktis og dens naturlige skjønnhet, og å øke folks bevisthet om miljøet.