Monica Kristensen: KINGS BAY-SAKEN
Kings Bay-saken

Kings Bay-saken snudde opp ned på norsk etterkrigshistorie:  Gruveulykken på Svalbard i 1962, der 21 mennesker døde, førte til to regjeringsskifter, markerte slutten på Arbeiderpartistaten og Gerhardsens epoke, og innledet mediealderen i norsk politikk. Nå fortelles for første gang den fulle og hele historien om dette dramatiske oppgjøret med flere nye og        oppsiktsvekkende opplysninger. Samtidig skildres en virkelighet Norge glemte: For et lite gruvesamfunn i nord handlet ikke ulykken om den politiske maktkampen. De mistet 21 av sine nærmeste         - men også hele det livet de møysommelig hadde bygget opp sammen på Svalbard. For dem ble tilværelsen aldri igjen den samme.

Med kriminalromanene Hollendergraven, Kullunge, Operason Fritham og Den døde i Barentsburg har Monica Kristensen markert seg som en fremragende forteller med helt spesiell innsikt i Svalbard-samfunnet.  Med Kings Bay-saken demonstrerer hun  de samme styrkene på et dokumentarisk materiale, med et resultat som er like spennende og med like stor sprengkraft som en thriller.

KR. 389,- + porto

Arktisk jaktsafari
Storviltjakt i ishavet 1859 - 1909 Av Kjell G. KjærArktisk jaktsafari handler om den første storviltjakten i nordområdene. Jegerne var i hovedsak eventyrlystne og velstående utenlandske aristokrater som drev jakt på polardyr ved Svalbard, Grønland og Novaja Semlja. Boken bygger på jegernes egne beretninger slik det framkommer i brev, dagbøker og øvrige upubliserte og publiserte kilder. Illustrasjonene i Arktisk jaktsafari er unike. Flere jaktlag hadde med fotograf eller tegner som dokumenterte jaktscener, og boken inneholder en stor mengde historiske bilder som på unikt vis dokumenterer storviltjakten i nordområdene fra siste halvdel av 1800-tallet. Kjell G. Kjær har tidligere gitt ut Tragedien i Svenskhuset (2012) sammen med Ulf Aasebø og Ishavsfarerne 1859-1909 (2016)
12.12.18 13:23